New York

7 dagar

Med våra fantastiska reseledare!


Välkommen med till New York - staden som aldrig sover - på en veckoresa anpassad för såväl dig som reser till "The Big Apple" första gången som för dig som inte kan få nog av staden och reser hit om och om och om igen. New York får man bara inte nog utav och en hel livstid skulle antagligen inte räcka till för att uppleva allt som finns här. Vår New York-resa ger dig essensen av det som är stadens absoluta "måsten" och väldigt mycket mer därtill. Våra reseledare känner staden som sin innerficka och delar med sig av sitt kunnande och allt det där du inte kan läsa i guideböckerna så vi lovar att du blir väl omhändertagen.

Dag 1

Skandinavien - New York


Vi reser från Skandinavien till New York där vi möts av vår buss som tar oss till vårt hotell Wellington, centralt beläget i Midtown Manhattan.
Den som inte är trött efter flygningen väljer kanske redan idag att göra New York "by night" annars väntar en skön hotellsäng för en god natts sömn.

Dag 2-3

New York


New York ligger för våra fötter och vi har fyra hela dagar på oss att dyka ner i stadens arkitektur, kultur, gastronomi, shoppingmöjligheter och allt annat du önskar dig av din New York-resa!

Tillsammans med svensktalande lokalguide gör vi två halvdags stadsrundturer. 

Naturligtvis ser vi alla de kända platserna och byggnaderna såsom Empire State Building, FN-högkvarteret, Brooklyn Bridge, Chinatown, Rockefeller Center och Ground Zero. 

Vi tar även en titt på Wall Street där en av världens mest hektiska aktiebörser ligger. 

De båda stadsrundturerna ligger som två halvdagar dag 2 och 3. På så sätt blir de en bra introduktion till vistelsen och dessutom väl anpassade så att vi orkar tillgodogöra oss alla besök och all information.

Dag 4 - 5

New York

Under dag 4 och dag 5 kommer vi att tillsammans med vår egen reseledare göra två utfärder då vi tar oss fram till fots och med tunnelbanan. En av dagarna tar vi en båttur till Liberty Island och Ellis Island. På Liberty Island beundrar vi stadens främsta symbol - Frihetsgudinnan - ett besök man inte får missa när man är i New York. Glöm inte kameran för här kan man ta många fina bilder. Även Ellis Island har mycket intressant historia - inte minst för oss svenskar. Det var här många av de svenskar som utvandrade till landet "over there" steg i land allra först efter en lång resa över Atlanten. På immigrationsmuseet finns mycket historia dokumenterad på ett informativt och fångande sätt. På vår andra utfärd tar vi en andhämtningspaus i New Yorks gröna lunga - Central Park. Hit kommer New York borna för att slippa undan den hektiska storstaden för en kort stund, motionera och ta en picnic. Vi promenerar bland konstgjorda sjöar och förbi flera av de intressanta statyer som finns här.

New York har också ett enormt shoppingutbud och otaliga bra restauranger i alla prisklasser och från alla hörn av världen. Vår reseledare tipsar om sina smultronställen bland butiker och matställen. Fyra halvdagar med besök ger också fyra halvdagar med tid till eget förfogande. Njut av shopping, museibesök, teaterbesök m.m! Kanske blir det lite shopping på 5th Avenue.....? 

Dag 6

New York

Ytterligare en dag står till förfogande då vi kan passa på att göra lite avslutande shopping eller besöka de sista sevärdheterna som inte hunnits med. Vi checkar ut från hotellet vid lunchtid och stuvar undan vårt bagage och har sedan bra med tid på eftermiddagen att utnyttja innan vår buss hämtar oss för färd till flygplatsen.

Dag 7

- Skandinavien

Vid lunchtid brukar vi vara tillbaka i Skandinavien och våra vägar skiljs för denna gång. Men med många glada minnen i bagaget hoppas vi snart få ses igen. 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

New York 7 dagar

Avresa

Hemresa


Resefakta

ALLT DETTA INGÅR:

En av våra fantastiska reseledare följer med från Sverige och delar med sig av sina erfarenheter på hela resan!
Flygresa med från Köpenhamn (Arlanda mot tillägg) till New York, flygskatter samt 23 kg incheckat bagage på flyget t/r, 5 nätter på Hotel Wellington (frukost ingår ej), transfer från flygplatsen i New York till hotellet t/r, buss samt lokalguide för två olika halvdags stadsrundturer, vår reseledares service och guidning under hela resan och serviceavgifter.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras.

Enkelrumstillägg tillkommer om detta bokas.