Färöarna

på egen hand


Färöarna är dramatiskt, med höga klippor, branta sluttningar och brusande hav. National Geographic har utsett Färöarna till "The world´s most appealing destination". 522 experter fick rangordna 111 öar med hänsyn till hur väl öarna lyckats förena natur, turism och lokal särprägel. Färöarna vann, mycket beroende på att öarna har kvar sin genuina prägel.
Till Färörna kan man ta sig med dirtektflyg från Kastrup. Vi fixar det praktiska!

Vi rekommenderar

Hotel Hafnia

Hotel Hafnia ligger mitt på huvudgatan Áarveguri i Torshavns gamla stadsdelar. Här erbjuds gratis Wi-Fi på rummet och en takterrass med panoramautsikt över stadens hamn och centrum. Alla rum har minibar, satellit-tv, te- och kaffekokare samt ett eget badrum med dusch. Restaurangen Hafnia serverar internationella rätter, fisk och skaldjur samt andra specialiteter från Färöarna. Den populära frukostbuffén inkluderar lokala råvaror. Kafé Kaspar erbjuder bagels, sallader och hembakat.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

Färöarna

Avresa

Hemresa


Resefakta

Färöarna tillhör Danmark, men har sedan länge självstyre med eget parlament. Allt fler förespråkar att Färöarna ska bli helt självständigt. På Färöarna använder man Danska Kronor - betalkort fungerar alldeles utmärkt. Man har egen flagga och egna frimärken. Det färöiska språket påminner mest om västnorska och isländska och bildar tillsammans med dessa den västnordiska språkgruppen. Färöiska är det officiella huvudspråket även om öarna hör till Danmark. Första främmande språk i skolorna är danska. För en svensk är det lättare att förstå en färöing än en dansk, åtminstone om han eller hon talar långsamt och försöker uttrycka sig "skandinaviskt".