Skagen

3 dagar

Exklusiv resa med specialvisningar


Tänk dig en härlig ljum sommarkvällspromenad med doft av hav i luften och en rödblossande sol som går ner bakom en kuliss av vacker småstadsbebyggelse. Tänk dig att stå på toppen av Danmark i friska vindar med vågbrus i öronen och vidder med sanddyner runt dig. Tänk dig en konstupplevelse där du i konstverken du ser på museiväggarna känner igen det du kan uppleva i verkligheten strax utanför husknuten. Låter det lockande? Då är en resa till Skagen något för dig!

Dag 1

Hemorten - Skagen

Vi reser från Skåne på morgonen för färd över tre imponerande broar: Öresundsbron, Stora Bältbron och Lilla Bältbron. Vi stannar längs vägen för fika och lunch och följer motorvägen norrut till vi når Skagen vid på eftermiddagen. Här gör vi en liten rundtur som avslutas med att vi åker med traktortåget Sandormen ända ut till platsen där du kan bada med en fot i varje hav!

Motivet är föränderligt då de två haven Skagerack och Kattegatt möts och flyttar stranden emellan sig. 

Efter en uppfriskande promenad återvänder vi till Skagen och Foldens Hotel, Vi avslutar dagen med middag i Foldens mycket omtyckta restaurang.

Dag 2

Skagen

Efter en härlig frukost utforskar vi konstnärernas Skagen. Vår pigga, glada och energiska lokalguide Hanne tar oss på en exklusiv privat visning på de båda muséerna Skagens museum och Anchers Hus. På Skagens museum ser vi ett urval av alla Skagenmålarnas verk medan vi i Anchers hus hälsar på hemma hos konstnärsparet Michael och Anna Ancher. 

Efter besöken går vi en promenad tillsammans med vår reseledare som bl.a. berättar om Bröndums anrika hotell. 

I Visevaertshuset äter vi vår danska "frokost" (smörrebrödslunch) med dryck därtill innan det är dags att på egen hand strosa längs gatorna i Skagen, gå tillbaka till något av museerna eller kanske bara sitta på en bänk i hamnen och titta på folk som flanerar förbi.

På kvällen äter vi en gemensam middag och beger oss därefter till solnedgångsplatsen i Gamla Skagen. Här får vi förhoppningsvis uppleva det speciella ljuset som gjort Skagen så berömt och kanske plocka en hålsten med oss hem som minne.

 

Dag 3

Skagen - Hemorten

Nu lämnar vi Skagen. 

Vi kör dock inte så långt innan vi stannar för att se "Den Tilsandede Kirke" som har blivit begravd under sandmassorna. Det är spännande att tänka sig hur stor kyrkan var innan den begravdes under sandmassor. Det är bara tornet vi ser idag. 

Vi gör även ett uppehåll vid "Öknen" Råbjers Mile. I dessa jättelika sanddyner har otaliga filmer spelats in och vi vandrar så långt upp som våra ben orkar. Belöningen för att gå ända upp till krönet av sanddynen är den mycket fina utsikten över havet och omgivningarna. Efter att ha skakat sanden ur skorna stiger vi in i bussen igen och beger oss på hemresa.

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

Skagen 3 dagar

Avresa

Hemresa


Resefakta

ALLT DETTA INGÅR:
Bussresa i modern helturistbuss enligt program, bro-, färje- & vägavgifter, övernattning i dubbelrum med frukostbuffé på Foldens Hotel, en middag, en smörrebrödslunch, entré till samt guidad privatvisning på Skagens museum och Anchers Hus, rundtur i Skagen inkl. Sandormen till Grenen. Utfärd till Solnedgångsplatsen, "den Tilsandade Kirke" samt Råbjergs Mile.

Fri anslutning från våra påstigningsorter i Skåne.

Teknisk arrangör: Tjörnarpsbuss

Dagsprogrammet kan ändras efter behov och väderlek!Hotellfakta

Foldens Hotel ***+

Adress Sct Laurentiivej 41, Skagen
Övrigt Hotellet ligger mitt i centrala Skagen, 80 meter från Skagens tågstation. Detta är Skagen mest centralt belägna hotell! De 50 rummen är fördelade i ett par olika byggnader, och alla är komplett utrustade med tv eget badrum med bad/dusch och wc.
Restaurangen på Foldens serverar typiska danska rätter och i populära Viseværtshuset erbjuds drycker och smårätter.