New York

på egen hand


New York är möjligheternas stad och här finns nästan allt! Hit åker man året runt!
Det må vara en utsliten klyscha, men detta är staden som aldrig sover och ett resmål som kan erbjuda något för alla smaker. I denna mångkulturella smältdegel finns ett aldrig sinande utbud av konstgallerier och museer, butiker med allsköns varor, restauranger och kaféer med mat från världens alla hörn samt ett vibrerande nöjesliv med otaliga barer och klubbar för den nöjeslystne. På de många teaterscenerna ges spännande ny dramatik och för den med intresse för musik erbjuds allt från opera via jazz och musikal till det absolut senaste på rock- och popscenen.

Shopping

New York är ett eldorado för den som letar efter bra shoppingmöjligheter.
En bra utgångspunkt är varuhuset Macy´s som är ett av världens största. Adressen är 7th Avenue/34th Street, strax intill Empire State Building och varuhuset upptar ett helt kvarter. Det är inte känt för sina låga priser, snarare tvärtom, men har ett imponerande utbud. På bottenplanet finns dock en fyndavdelning där man rear ut olika produkter. Ett annat stort shoppingcenter heter Stern´s och ligger på 33rd Street mellan 6th och 7th Avenue. Den mest kända shoppinggatan i New York är annars 5th Avenue. Här ligger de riktigt chica butikerna vägg i vägg med billiga souvenirbutiker. Ett annat shoppingstråk som lokala guider gärna rekommenderar är 14th street.

Sportsevenemang

På Madison Square Garden kan man se både NHL-hockey och NBA-basket. Biljetter säljs i Box Office utanför arenan. Här kan man också gå en intressant guidad rundtur "bakom kulisserna". Den första guideturen startar vid 10-tiden på dagen.

Broadway

För att göra New York-besöket fulländat är en teater- eller musikalföreställning något man inte bör missa.  På Times Square Visitors Center, mellan 46th och 47th Street finns en biljettkiosk (Broadway Ticket Center) där man kan köpa överblivna teater- och musikalbiljetter till kvällens föreställningar. Priserna är ofta reducerade med 50%. Kiosken öppnar kl. 15.00 för kvällsföreställningar och kl. 11.00 för matinéföreställningar.  De flesta teaterföreställningar och musikaler går på och omkring Broadway.

Vi kan även hjälpa till att på förhand boka upp teater- och musikalbiljetter åt dig!

Populära hotell

Hotel Millenium Broadway

Millenium Broadway är ett elegant förstaklasshotell beläget i teaterdistriktet vid Broadway. Hotellet har 629 rum, med minibar, säkerhetsskåp, hårtork, kaffe- och vattenkokare samt kabel-TV.

Hotel Edison

Beläget mitt i teaterdistriktet Broadway på norra Manhattan ligger detta välkända turistklasshotell med hela 1400 rum samlade i en enda byggnad. Rummen är utrustade med bad/dusch, toalett, kabel-tv, radio, telefon och luftkonditionering.
Populär bar, prisvärd coffeeshop, bra restaurang. Säkerhetsbox i receptionen. Trådlöst bredband mot avgift.

Flyg

Icelandair

Vi har bra avtal med Icelandair. Ett pålitligt flygbolag där du alltid får ha med 2 x 23 kg incheckat bagage i ekonomiklass!

Etappindelningen Köpenhamn/Arlanda - Keflavik - New York gör att flygresan känns kort och minskar påfrestningen av en långflygning.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

New York

Avresa

Hemresa


Resefakta

Viktig information angående inresa till USA:
ESTA-ansökan måste göras minst 72 timmar före avresa
Denna information gäller endast resenärer från länder som ej har visumkrav för inresa till USA. Sverige, övriga nordiska länder och flertalet europeiska länder åtnjuter visumfrihet (undantag finns). Resenärer med nationalitet som kräver visum har själv att kontrollera nödvändiga formaliteter.
Varje resenär har själv att lämna uppgifter via ESTA absolut senast 72 timmar före avresa. ESTA gäller sedan för obegränsat antal inresor under två år. Skulle ni byta pass måste ny ESTA-ansökan göras.

Gå till https://esta.cbp.dhs.gov», klicka vidare på "Svenska" för att fylla i blanketten. Denna anmälan skall framöver ersätta immigrationsblanketten som delas ut på flyget (fortfarande kan dock blanketten delas ut ombord och i så fall skall den fyllas i) Blankett för tullen erhålles ombord och skall fortsättningsvis också fyllas i inför varje inresa.

ESTA är avgiftsbelagt och kostar USD 14.