Färöarna

6 dagar

Vilda, vackra naturupplevelser!


Det dramatiska landskapet med 80 000 får och 3,5 miljoner fåglar utsågs inte för inte av National Geografic till världens mest fängslande resmål för några år sedan. Till Färöarna reser du för att uppleva lugnet, naturen, klimatet, floran och faunan. Här är det småskaliga granne med det storslagna och det vilda i naturen ramar in välordnade små pittoreska samhällen. På vår resa får du se det bästa av Färöarna samtidigt som du har tid över för egna strövtåg och aktiviteter.

Dag 1

Skandinavien-Tórshavn

Vi flyger från vår avreseort till Vágar, Färöarnas flygplats. Här väntar en buss på att ta oss runt på de vackra öarna.  Vi börjar med en rundtur på ön Vagar till de bedårande byarna Bour och Gásadalur. Förr kunde man bara komma till Gásadalur till fots från Bour och över berget, men nu går det en tunnel hit. Man har här lyckats bevara den vackra naturen med en obeskrivliga charm. 

Vi fortsätter sedan till ”världens minsta huvudstad”, Tórshavn, belägen på huvudön Streymoy. Här gör vi en rundtur i staden innan vi checkar vi in på Hotel Föroyar ett förstklassigt hotell med vacker utsikt över staden och hamnen. Här ska vi bo under hela resan.

Dag 2

Vestmannabjörgini och Fågelfjällen

På förmiddagen kör vi till Vestmanna. Vi går ombord på båten som ska ta oss till de mäktiga fågelfjällen där vi kryssar mellan höga fristående klippor och in i spännande grottor. Båtturen tar ca två timmar vi äter sedan lunch innan vi fortsätter med buss. Färden går nu längs fjordarna Kollafjördur och Sundini, viker av mot nordväst och kör genom Saksunadalur till Saksun. Vi beundrar de vackra vyerna längs hela färdvägen. I Saksun ligger den lilla kyrkan och den gamla kungsbondgården Duvugardur, högt placerade över en klyfta. Gården från 1600-talet är nu museum. Här inne kan man studera hur människorna levde i en avsides by för ca 100 år sedan. I storstugan kurade man skymning (kvöldseta), handarbetade och berättade de gamla sagorna och sägnerna. 
(Entré till Dúvugarðar DKK 50,-) 

Dag 3

Strömsö och Österö

Vi reser på den natursköna panoramavägen via Eidi till Gjógv. Här finns utsiktspunkter med obeskrivligt vacker utsikt över Färöarnas högsta berg. Vi ser bl.a. de särpräglade stenformationerna Risin och Kellingin som sägs vara förstenade jättar. I Gjógv börjar vi med att titta ini kyrkan innan vi gör en promenad och tittar på naturhamnen. I Göta besöker vi den mycket speciella kyrkan med glaskonst av Tróndur Patursson. Nu börjar vi känna oss hungriga så vi stannar i Södarfjörd och äter lunch i ett gammalt hus med vacker trädgård. 

Vi avslutar dagen med stopp i Navia-butiken. Här säljs det berömda färöiska garn som använts i generationer till de populära färöiska tröjorna.

Dag 4

Nolsö och Torshavn

Efter frukost går färden till Nolsö. Den 10 km2 stora ön ligger 20 minuters båtresa från Torshavn. Här står tiden nästan still och det finns knappt några bilar. Här finns en stor koloni stormsvalor. Lokalguiden berättar om ön och dess sägner.  

Det blir besök i det gamla bygdemuseet och Jens Kjelds verkstad med uppstoppade fåglar. 

Eftermiddagen är fri i Tórshavn. Här finns allt från lokalt hantverk till modern design inne på de mysiga gågatorna i den förtrollande lilla storstan. Du kan också söka dig ut till gallerian SMS eller besöka ett av konstgallerierna. I småbåtshamnen finns caféer och på marknadstorget finns färsk fisk och lokala råvaror.

Dag 5

Kirkjuböur

Cirka åtta km sydväst om Tórshavn vid Velbastadur och Sydradalur är utsikten mot öarna Hestur och Koltur betagande vacker. Vi stannar en stund och njuter av denna innan vi fortsätter till Kirkjuböur, Färöarnas mäktigaste historiska plats. Under medeltiden var här ett religiöst- och kulturellt centrum och år 1120 upprättades biskopssätet här. Inte mindre än tre kyrkor har funnits på platsen. Man känner historiens vingslag när man står i den gamla ruinen.

I kväll äter vi en gemensam avslutningsmiddag på Restaurnag Áarstova i Torshavn. Detta är en av de finaste restaurangerna i landet. Inrymd i ett gammalt anrikt trähus serverar man gourmetmiddagar av lokala råvaror.  

Dag 6

Torshavn-Skandinavien

Vi kan ta det lugnt på morgonen och njuta av en härlig frukost innan vi packar våra väskor och beger oss till flygplatsen för färd hem. 

Hoppas du haft underbara dagar på en fantastiskt vacker ögrupp med en modern befolkning som värnar om sin historia.

BOKA RESA

Steg 1 av 4

Färöarna 6 dagar

Pris: 19 995:-

2019
10/8
19 995:-
BOKA

Resefakta

Avresedatum: 10/8

Färöarna

6 dagar

 

Pris: 19.995:

Enkelrumstillägg: 4000:-

Tillägg avresa Arlanda: 1000:- 


Allt detta ingår:

En av våra fantastiska reseledare följer med och delar med sig av sina erfarenheter samt finns till hands under hela resan.
Flygresa t/r Köpenhamn-Torshavn (anslutning från Arlanda mot tillägg), busstransfer flygplats-hotell t/r, övernattning i dubbelrum inkl. frukost, 3 middagar och 2 luncher, utflykter enligt program inkl. entré till Gjogv och Kirkjuböur kyrka, båttur till Vestmanna och färja till Nolsö. Skandinavisktalande lokalguide samt vår reseledares service under hela resan.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras.Hotellfakta

Hotel Hafnia ****
Adress 4-10 Áarvegur, Tórshavn
Övrigt Hotel Hafnia ligger mitt på huvudgatan Áarveguri i Torshavns gamla stadsdelar. Här erbjuds gratis Wi-Fi på rummet och en takterrass med panoramautsikt över stadens hamn och centrum. Alla rum har minibar, satellit-tv, te- och kaffekokare samt ett eget badrum med dusch. Restaurangen Hafnia serverar internationella rätter, fisk och skaldjur samt andra specialiteter från Färöarna. Den populära frukostbuffén inkluderar lokala råvaror. Kafé Kaspar erbjuder bagels, sallader och hembakat.