Grönland

5 dagar

Ett arktiskt äventyr!


Vi reser till fem olika ställen i diskobukten under lika många dagar. Upplever den dramatiska naturen och lär känna människorna som lever mitt i den. Vi bor i isbergens stad och i stugor i en vildmarkscamp. Båtturer tar oss ut till mäktiga glaciärer, charmiga fiskebyar och valfångstsamhällen men det blir också tid till egna intresse oavsett om det är fiske, vandring eller bara avkoppling.
Boka i god tid då resorna är mycket populära.

Dag 1

Skandinavien-Ilulissat

Vi reser från Skandinavien till den lilla staden Ilulissat som betyder isberg på Grönländska. Här väntar en transfer på att ta oss till hotellet. Här möter en guide upp och går igenom resans program samt berättar om Ilulissat och Grönland under en stadsvandring. På kvällen ger vi oss ut på en båttur på Ilulissats isfjord. Vi ser nu glaciären Kangia reser sig uppemot 100 meter längs floden. Här produceras 20 miljoner ton isberg per dygn året runt och det är mäktigt att se glaciären på så här nära håll. Vi återvänder sedan till Ilulissat och vårt hotell.

Dag 2

Ilulissat-Ilimanaq

Direkt efter frukost ger vi oss ut på en båttur till den trevliga fiskebyn Ilimanaq. Här gör vi en rundvandring och tittar in i kyrkan. Lunchen äter vi hemma hos en grönländsk familj. På eftermiddagen går färden vidare till Ataa. Ataa är en nedlagd by som nu istället blivit en äventyrscamp. Här bor vi enkelt två nätter i stugor utan elektricitet. Vi äter en gemensam middag innan vi kryper till kojs.Dag 3

Eqi

Idag gör vi en båttur till glaciären Eqip Sermia. Här har vi goda möjligheter att se och höra när inlandsisen kalvar ner i havet.
Eftermiddagen är fri i Ataa för egna aktiviteter. Här finns möjlighet att fiska, paddla, vandra eller bara njuta av den vackra naturen. Vi avslutar dagen med en gemensam middag innan vi söker oss tillbaka till våra stugor för natten. (Mot avgift går det att få duscha i varmvatten)


 

Dag 4

Ataa-Oqaatsut-Ilulissat


Efter frukost går vi ombord för en båttur riktning Ilulissat. På vägen stannar vi till i det gamla valfångstsamhället Oqaatsut som grundades av holländska valfångare på 1800-talet men som också är känt under sitt danska namn Rodebay. Här finns skola, handelsby, kyrka samt restaurangen H8 där dagens lunch väntar. 

På eftermiddagen är vi tillbaka i Ilulissat och man har möjlighet att se närmare på staden med cirka 5000 invånare och minst lika många slädhundar.Dag 5

Ilulissat-Skandinavien

Idag väntar transfer till flygplatsen för flyg hem igen. 


Upplev ännu mer! Förläng resan med fler nätter i Ilulissat eller någon natt i Kangerlussuaq. 

Om man tar flyg via Island kan man ta någon extra natt i Reykjavik, mot tillägg.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

Grönland 5 dagar

Sista resan för året har gått.
Vi arbetar för fullt med resekatalogen inför nästa år och uppdaterar sidan så snart datum och pris är klara.

Välkommen åter!


Har du frågor? Maila oss gärna:
info@atlantresor.se

Resefakta

ALLT DETTA INGÅR:
Flyg Kastrup-Ilulissat t/r, transfers till och från flygplats hamn och boende, båtresa enligt program, 2 övernattningar i dubbelrum på hotell och 2 i stugor på vildmarkscamp, 3 middagar och 2 luncher, skatter och avgifter. Engelsktalande lokalguide i Ilulissat.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras. (Vid boende på BoB ingår inte transfer från flygplatsen men till utflykterna.)

Enkelrumstillägg tillkommer

 

Tilläggspaket:
Ankomst en dag tidigare och utfärd till Inlandsisen i Kagerlussuaq.
Två extra nätter i Ilulissat med möjlighet till extra utflykter mot tillägg. Man kan då boka till en flygtur, eller vandring till isfjorden eller den gamla boplatsen Sermermiut.
Pris för tre extra nätter inkl frukost 4895:-