New York - Washington

9 dagar


Få städer i världen har den internationella puls och det vibrerande flöde som "The Big Apple". New York är möjligheternas stad och här finns nästan allt - muséer, kyrkor med medryckande gospelkultur, jättevaruhus och småbutiker, musikalteatrar och operahus, fastfoodställen och gourmetrestauranger - you name it! På vår resa har vi kombinerat New York med Washington som för många är den stora aha-upplevelsen under USA-vistelsen. Med sin låga bebyggelse och många parker skiljer staden sig från alla övriga storstäder i USA. Mångfalden av upplevelser under vår resa är stor och vi är övertygade om att ni efter dessa dagar tillsammans med vår reseledare och våra lokalguider aldrig kommer att glömma vare sig Washington eller New York!

Dag 1

Skandinavien - New York

Avresa sker från Skandinavien till New York. Här möts vi av vår transferbuss som tar oss in till vårt hotell som ligger mycket centralt i Midtown Manhattan.

Dag 2-4

New York

Vi gör två halvdagsrundturer i New York med vår lokalguide. Naturligtvis ser vi alla de kända platserna och byggnaderna såsom Empire State Building, FN-huset, Rockefeller Center och Ground Zero med 9/11 Memorial m.m. Vi tar även en titt på Wall Street där en av världens mest hektiska aktiebörser ligger. 


I New York finns flera av världens största och bästa museer, t.ex. Guggenheimmuseet, The Metropolitan Museum of Art som bjuder på konst från hela världen, och The American Museum of Natural History (vilket annat museum har en blåval hängande i taket och ett dinosaurieskelett i entrén?)

New York har också ett enormt shoppingutbud och otaliga bra restauranger i alla prisklasser och från alla hörn av världen.


Eftermiddagarna är fria för shopping, museibesök, teaterbesök m.m. beroende på vars och ens intressen. Kanske blir det lite shopping på Macy´s.....?

 

Dag 5

New York-Washington

Idag kan de som vill följa med på en utfärd till Ellis Island och Frihetsgudinnan (mot tillägg) samt till New Yorks heliport där man kan göra den populära helikopterturen över Frihetsgudinnan och södra Manhattan. Heliporten ligger strax intill färjeläget för den färja som tar oss över till Frihetsgudinnan. Det var hit de många svenska emigranterna kom efter sin färd över Atlanten. Här finns ett museum där man får en inblick i hur det såg ut och fungerade då, och man kan se om ens egna utvandrade släktingar står med i registret. Senare på eftermiddagen åker vi med buss till resans nästa mål: Washington DC!

Dag 6-7

Washington

Vi har även i Washington två halvdags stadsrundturer och upplever mycket av den amerikanska historien i denna intressanta stad varifrån USA styrs. 


Besök vid Vita Huset är ett måste liksom Arlington Cemetary där John F Kennedy och över 320 000 amerikanska soldater ligger begravna. "The Wall" (=muren) där många tusen namn på soldater som dog i Vietnamkriget är ingraverade samt den intilliggande minnesplatsen för de som stupade i Koreakriget besöker vi också. Vi ser Washington monument, Union station, FBI-byggnaden, Watergate, John F Kennedy Center, Capitolium, Lincoln memorial m.m. 


I Washington ligger även USA´s mest besökta museum, The Air and Space Museum, som bjuder på en av världens mest intressanta utställningar om flyget, rymden och rymdfärder. Detta är bara ett av tretton geografiskt väl samlade muséer. 


I Washington, denna gröna stad med alla sina parker, njuter man även av promenaderna. Här varvas asfalten med gröna parkytor som svalkar, friskar upp och skuggar. Eftermiddagarna är fria för shopping, museibesök m.m. Washington är unikt även i det avseendet att alla Smithsonianmuséer har fri entré.

Dag 8

Washington-Skandinavien

Vi har en halvdag till vårt förfogande i Washington innan det är dags att bege sig till flygplatsen. 

De sista timmarna i staden kanske lockar till ett besök på Ford Theatre där president Lincoln mördades.


Det är sen dags att bege sig till flygplatsen för färd hem till Skandinavien.

Dag 9

- hemorten

Vid lunchtid brukar vi anlända Skandinavien och våra vägar skiljs för denna gång. Men med många trevliga minnen i bagaget hoppas vi snart få ses igen.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

New York - Washington 9 dagar

Avresa

Hemresa


Resefakta

ALLT DETTA INGÅR:
Flyg med Icelandair t/r från Köpenhamn eller Arlanda (anslutning från Göteborg eller Oslo mot tillägg), övernattning i dubbelrum på Hotel Wellington i New York samt 3 övernattningar i dubbelrum på Capitol Skyline Hotel i Washington. Busstransfert/r flygplats-hotell. Fyra halvdagsutflykter med svensktalande lokalguide - två i New York och två i Washington. Vår reseledares service under hela resan.

Dag-för-dag-programmet kan av olika anledningar komma att ändras.

Enkelrumstillägg tillkommer om detta bokas.Hotellfakta

Helix Hotel ****
Adress 1430 Rhode Island NW, Washington DC
Övrigt Hotellet ligger i centrala Washington, nära National Geographic Society, Vita Huset och Ford´s Theatre. Alla rum är komplett utrustade med bad/dusch, wc, telefon, tv och trådlöst internet. På hotellet finns även restaurang och bar samt fitnesscenter.
Extra utflykter

New York ´By night´
En av kvällarna erbjuder vi en limousinetur. Vem har inte sett dessa stiliga limousiner, antingen på bild eller i verkligheten och undrat hur det skulle kännas att åka i en sådan..? Denna kväll i New York kan din önskan gå i uppfyllelse. Tillsammans med reseledaren kan du göra en kvällstur och se New York ´by night´.