Grönland

Grönland 6 eller 7 dagar


En resa som skiftar i vitt till turkos. Vi börjar med inlandsisen i Kangerlussuaq där man kan komma ut och gå till inlandsisen och fortsätter till Ilulissat isbergens stad. Här kan man göra vandringar med fantastiska vyer, åka hundsläde samt ta en båttur på isfjorden.

Dag 1 Skandinavien-Kangerlussuaq

Vi reser från Skandinavien till Kangerlussuaq där en guide möter upp på flygplatsen. Vi checkar in på vandrarhemmet Old Camp och får lite information om staden. De som bokat utflyktspaketet kan sen ge sig upptill inlandsisen vid Point 660. Vi färdas de 2,5 milen dit i 4-hjulsdrivna specialfordon som tar oss genom den arktiska öknen. Har vi tur får vi se ren,myskoxe, fjällräv eller kanske en hare. 

Dag 2 Kangerlussuaq-Ilulissat

Nästa dag åker vi vidare till Grönlands tredje största stad Ilulissat. Passa på att under den 45 minuter långa flygfärden se ut över det fantastiska landskapet och isfjorden. När vi checkat in får vi under ett informationsmöte reda på en hel del om staden och området samt vad man kan gör här. 

Dag 3-5 (eller 6) Diskobukten

Nu har man möjlighet att lägga upp dagarna efter eget önskemål. Om man vill boka till vårt utflyktspaket så börjar vi med en rundtur till de mest intressanta platserna i Ilullisat med omnejd.

En annan tur går till Sermermiut en gammal boplats intill isfjorden som varit bebodd i över 4000 år. Vi tar då båten hit och gör en lättare vandring på cirka två kilometer för att se lämningarna och den vackra utsikten.

 

I utflyktspaketet ingår även en båttur på isfjorden i kvällsljus. Missa inte chansen att komma riktigt nära isbergen. Isfjorden leder upp till glaciären Kangia som producerar 20 miljoner ton isberg per dygn året runt. Här reser de sig uppemot 100 meter alldeles vid sidan av båten. Att få uppleva detta i midnattssolens sken är en fantastisk upplevelse.

 

Vi även lagt in en dagstur till den kalvande glaciärenEqi i utflyktspaketet. Här är Isvägarna 80-90 meter höga och det låter som åska när isen rasar ner i vattnet. Vi färdas ca 3 timmar upp till glaciärens kant.Här håller vi oss på behörigt avstånd för att uppleva när glaciären Eqip Sermia kalvar. Vi äter även lunch ombord innan vi återvänder till Illulisat.

 

I övrigt kan vi rekommendera vandringar i omgivningar,ett besök i fiskehamnen och på den lokala marknaden. I systugan kan man köpa skinn, päls och tyg och det finns trevliga konsthantverksbutiker.

Man kan också köpa till en valsafari.

Dag 6 (eller7) Ilulissat-Skandinavien

Då var det dags att ta farväl av Ilulissat och vi tar flyget via Kangerlussuaq till Kastrup. Här landar vi antingen sent på kvällen eller tidigt nästa morgon.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Steg 1 av 4

Grönland

Avresa

Hemresa


Resefakta

Grönland 6 dagar

Avresa 17/7, 31/7

Pris från 17.500:-

I priset ingår: Flyg, boende på vandrarhem (utan frukost i Ilulissat) sängkläder, informationsmöte

Pris från 23.250:-

I priset ingår: Flyg, boende på hotell inkl frukost, informationsmöte, transfer till/från hotell.

Grönland 7 dagar

Avresa 19/6 (över Grönlandsnationaldag),16/8

Pris från 24 250:-

I priset ingår: Flyg, boende på hotell inkl frukost, informationsmöte, transfer till/från hotell.


Utflyktspaket:från 2450:-

Då ingår tur till inlandsisen i Kangerlussuaq, rundvandring i Ilulissat, vandring till Sermermiut, kvällstur på isfjorden, och dagstur till glaciären Eqi.Extra utflykter


Utflyktspaket:från 2450:-

Då ingår tur till inlandsisen i Kangerlussuaq,rundvandring i Ilulissat, vandring till Sermermiut, kvällstur på isfjorden, och dagstur till glaciären Eqi.

 

Utöver dessa utflykter som de flesta vill ha med vid sitt Grönlandsbesök kan man lägga till följande utfärder:

Valsafari 3,5timmar                                            Pris 1600:-

Det är många valar som kommer till Diskobuktens kallare vatten under sommaren. De vanligaste valarna är knölval, vikval och sillval men man har även siktat blå val och en och annan späckhuggare.

 

Vandring längsisfjorden 5 timmar                   Pris 600:-

Vi tar oss från Ilulissat upp till Holms Bakke. Här samlas stadens invånare den 13 januari varje år för att välkomna solen efter en mörk vinter. Här är det vackert att sitta och äta sin matsäck innan man fortsätter flängs fjorden till Kärringklyftan/Ättestupan och vidare till Sermermiut. Vandringen kräver lite kondition då vi vandrar uppåt i fjällterräng.

 

Priserna är riktpriser och kan variera beroende på flygpriset för dagen vid bokningstillfället. Även övriga priser kan variera beroende av tillgängligheten vid bokningstillfället.